Kammerjunker

Det er sommer, og til tider sol, hvilket betyder koldskål og kammerjunker. Koldskålen laver man naturligvis selv, og hvorfor ikke også lave kammerjunker selv. Det er nemt, hurtigt og så vil jeg påstår at de smager bedre en Karen Volfs :)

Kammerjunker

Du skal bruge

200 gram mel (måske lidt ekstra)
1 tsk bagepulver
Korn fra én vanilliestang
120g smør
Revet citronskal, ½-1 citron
60 gram rørsukker
Et æg
½dl mælk

Mel og bagepulver blandes og sigtes i en skål. Smøret skæres i små stykker og smuldres i dejen.

Vaniljen blandes i sukkeret, der sammen med citronskal tilsættes dejen. Mælk og æg æltes ind i dejen, uden at ælte den alt for meget.

Dejen rulles til en pølse, deles og trilles til små boller/kugler. Boller sættes på en plade og bages straks ved 200° i 7 min. Herefter skæres de over og tørres på pladen ved 150° i 20-30 min.

Kammerjunkerne kan gemmes i et tætsluttende glas i relativt lang tid, så man kan sagtens lave en stor portion.

For lige at vende tilbage til Karen Volf, så er der faktisk en meget god side om koldskål på Bisca, http://www.bisca.dk/Default.aspx?ID=637

Løgsuppe med ostebrød

750 g løg
Olivenolie og smør
2-3 spsk balsamico
2-3 spsk cognac
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1 tsk salvie

En liter god og kraftig hønsefond
Fire skiver flute
Revet ost, gerne Gruyère

Løg pilles, skæres i halve og skives. Jeg brugte zittauerløg og en lille smule skalotteløg.

Varm olien i en gryde og smelt smørret heri. Tilsæt løg, og lad den blive bløde og gyldne ved svag til middelvarme. Efter tre-fire minutter tilsættes balsamico. Når balsamicoen er kogt ind tilsættes cognac, som ligeledes får lov at koge ind.

Timian, rosmarin og salvie tilsættes sammen med fonden og suppen koger en times tid ved svag varme. Smag suppen til med salt og peber.

Fire skiver flutes ristes let under ovngrillen, revet ost fordeles over brødet og ristes indtil det er smeltet og gyldent. Hæld suppen i to skåle, og læg brødene oven på suppen.

Løgsuppe

Pølsebrød

Hotdogs skal der til, og det skal naturligvis være med hjemmelavede pølsebrød.

Økohotdogs

Da der en dag var økopøller på bud i Irma, blev jeg nødt til at lave et par økohotdog, og den eneste måde at få økopølsebrød på, er ved at bage dem selv. Jeg har i hvert fald ikke kunnet finde nogen.

Til 16 pølsebrød bruges

2 dl mælk
25g gær
1 tsk salt
Et nip sukker
1 æg
2 spsk olie
1 dl rugmel
4-5 dl hvedemel

Mælk, olie, salt, sukker, æg og gær blandes godt sammen.

Tilsæt rugmelen, og begynd at ælte dejen sammen mens hvedemelen tilsættes lidt efter lidt. Dejen skal være lind.

Lad dejen hæve i en skål i ca. 30 minutter.

Slå dejem med og del den i fire. Hvert af de fire stykker rulles til en pølse der deles i fire pølsebrød.

Brødene ligges i en bradepande, med en afstand der er lidt mindre en bredden af brødene.

Lad dem igen hæve 30 minutter, til de er “hævet sammen”.

Bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Før hævning Efter hævning Efter bagning

Giv gerne karakter og kommentar på opskriften på food4u.dk under Pølsebrød