Solbærflødeboller

Så er det blevet tid til en ny variant af flødeboller, denne gang med solbærsmag.

I forhold til de to tidligere opskrifter har jeg lavet den dovne version; bundene er ren marcipan og chokoladen er overtrækschokolade, så man ikke skal temperere.

Til 40-50 flødeboller bruges:

4 dl solbær
1 vaniljestang
300g sukker
6 past. æggehvider (150g/3bæger)
750g marcipan (1½ rulle)
300g overtrækschokolade
vand

Bundene
Bundene er skiver af bagt marcipan. Køb marcipan i ruller, læg dem i fryseren 20 minutter og skær dem i skiver med en brødkniv. 1½ rulle marcipan burde give 40-45 bunde. Bag dem ved 180 grader i 8-10 minutter til de bliver gyldne.

Solbærsirup
Solbærene koges med to-tre dl vand, indtil de er kogt helt ud. Skum væsken og filtrer alle bærrester fra gennem en sigte. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og tilsæt begge dele til væsken. Kog ind til ca. 1½ dl.

Når det er kogt ind, tilsættes 300g sukker og siruppen reduceres yderligere – den skal være meget tyk.

Skummen
Imens siruppen reduceres, piskes æggehviderne let, enten i en røremaskine eller med en håndmixer. Siruppen tilsættes i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens der piskes. Siruppen skal være kogende når den tilsættes. Fortsæt med at piske skummen i 15 minutter!

Skummen kommes på en sprøjtepose og sprøjtes på bundene, hvorefter flødebollerne bages ved 180 grader i ca. 5 minutter.

Stil dem i køleskabet en times tid, inden de overtrækkes med chokoladen.

En tanke om "Solbærflødeboller"

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>