750 g løg
Olivenolie og smør
2-3 spsk balsamico
2-3 spsk cognac
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1 tsk salvieEn liter god og kraftig hønsefond
Fire skiver flute
Revet ost, gerne Gruyère
Løg pilles, skæres i halve og skives. Jeg brugte zittauerløg og en lille smule skalotteløg.
Varm olien i en gryde og smelt smørret heri. Tilsæt løg, og lad den blive bløde og gyldne ved svag til middelvarme. Efter tre-fire minutter tilsættes balsamico. Når balsamicoen er kogt ind tilsættes cognac, som ligeledes får lov at koge ind.
Timian, rosmarin og salvie tilsættes sammen med fonden og suppen koger en times tid ved svag varme. Smag suppen til med salt og peber.
Fire skiver flutes ristes let under ovngrillen, revet ost fordeles over brødet og ristes indtil det er smeltet og gyldent. Hæld suppen i to skåle, og læg brødene oven på suppen.