Når jeg nu alligevel havde gang i ovn og muffinform, kunne jeg lige så godt lave lidt dessertmuffins også. Valget faldt på brombær, bland mange andre bær i fryseren :)
Dejen er i store træk som dejen for mine spinat- og cheddarmuffins, dog er portionen lidt større, uden salt/peber og med en god sjat sukker.
Ingredienser
4 dl mel
1 spsk bagepulver
75 g smør
2 dl mælk
2 æg
125 gram sukker (gerne med lidt hjemmelavet vanilliesukker i)
Skal fra en halv citron
300 gram brombær
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Smelt smørret i en gryde, tag den af blusset, tilsæt æg og mælk og bland godt.
Rør mælkeblandingen i de tørre ingredienser sammen med citronskallen og bland det godt sammen. Vend brombærene i dejen, og hæld den i smurte forme.
Bag ved 200 grader i 20-25 minutter.
Opskriften er naturligvis også på food4u.dk under brombærmuffins.
Hvor mange muffins resulterer opskriften ca. i?
Jeg fik tolv i den størrelse der ses på billedet.
Okay – tak :)
Så lidt :) Det kan iøvrigt anbefales at piske æg og sukker sammen for sig selv, det giver en lidt bedre dej synes jeg.
Og, du må meget gerne give en karakter på http://food4u.dk/opskrifter/6879/Bromb%C3%A6rmuffins/ hvis du laver dem ;)
Din kommentar kom for sent – Men jeg brugte egentlig også bare din opskrift som guideline.
Jeg tilføjede noget citronsaft og ingefær :) – Det kan varmt anbefales.
Her er mit resultat forresten:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs067.snc3/13433_421037992648_664862648_4209049_2580255_n.jpg
Super, det må jeg prøve næste gang :)
Jeg bruger opskriften hver gang jeg har noget frugt/ nogle bær, som jeg ikke får spist.
Fantasien sætter ingen grænser her, og man får et lækkert resultat hver gang :)