Blåbærflødeboller

Så blev det tid til at lave en blåbær version af hindbærflødebollerne. Denne portion blev noget pænere, men smagen var ikke helt så klar som da jeg lavede dem med hindbær.

Ingredienser

Hindbærskum

3 dl friske blåbær
3 dl vand
½ vanillestangen
300 gram sukker
3 bæger pasteuriserede æggehvider (150g)

Bunde

100 gram smør
3 dl mel
3/4 dl sukker

Overtræk

200g mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Mel og smør smuldres sammen, hvorefter sukkeret tilsættes og æltes sammen. Dejen rulles ud, stikkes ud med udstikkerring eller et glas, og bages ved 200 grader i 10 minutter.

Blåbær, vand og vanillestangen koges i 10 minutter, hvorefter saften sies og koges ned til ca. 1 dl.

Når blåbærsaften er reduceret til 1 dl tilsættes 300 gram sukker, som derefter koges ind. Det skal koges ca. 3 minutter indtil alt sukkeret er opløst, og det begynder at tykne. Det skal koges til lige inden det begynder at brune.

Æggehviderne piskes stive. Under fortsat piskning hældes blåbærsiruppen langsomt i æggehviderne, og der pisken i 15 minutter. Efter et par minutter begynder skummen at blive stiv, men fortsæt med at piske, for at opnå det bedste resultat.

Skummen kommes på en sprøjtepose og sprøjtes på bundene. Flødebollerne bages ved 180 grader i 5 minutter.

Når de er kølet helt ned smeltes chokoladen der hældes over flødebollerne.

Inden chokolade

Efter chokolade

2 tanker om "Blåbærflødeboller"

  1. Hmm, jeg skal vidst til at huske at skrive den slags ned :)

    Jeg vil skyde på 25-35 stykker. Men, jeg vil foreslå ikke at bage bundene som jeg har skrevet i denne opskrift, men istedet bruge marcipan. De bagte bunde er ok, men en anelse kedelig – og så er det meget nemmere med marcipan :) Du kan finde “opskriften” på bunde her http://ostehamster.dk/blog/index.php/2011/07/22/solbaerflodeboller/
    Til denne mængde skum er en rulle (500g) marcipan nok.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>