Til sommer høre kærnemælkskoldskål og til kærnemælkskoldskål høre kammerjunker, hvilket naturligvis skal være hjemmelavet, eller hvad? Jeg tror sjældent jeg er blevet moppet så meget som efter jeg lavede mine egne kammerjunker, men come on, det er super simpelt, smager af meget mere og indeholder ingen ubehagelige tilsætningsstoffer!
Ingredienser
2½ dl mel
65 g margarine (eller smør)
½ tsk. bagepulver
1½ spiseskefuld sukker
½ tsk. revet citronskal
½ æg
¼dl mælk
1 tsk vanillesukker
Fremgangsmåde
Mel og bagepulver blandes.
Margarine smuldres i.
Sukker og citronskal tilsættes.
Mælk og æg røres i.
Dejen æltes blank med hånden.
Dejen rulles til en pølse, deles og trilles som kugler.
Sættes på en plade og bages straks ved 200° i 7 min.
Gennemskæres og tøres på pladen ved 150° i 20 min.
Opskriften findes naturligvis på food4u.dk under “Kammerjunker“, hvor du også finder opskrifter på kærnemælkskoldskål.
Pingback: Kærnemælkskoldskål « Christoffer Kjølbæk