Chokoladefondant / fondant au chocolat

Chokoladefondant, eller fondant au chocolat, er en genial opfindelse, som jeg har kæmpet lidt med at få til at fungere. Det geniale ved chokoladefondant er den sprøde kage yderst, og det flydende indre. Dette er den første opskrift det er lykkedes med, og det er vel mest af alt en gennemsnitsopskrift af en masse andre opskrifter jeg har fundet.

Chokoladefondant

Ingredienser
150 gram sukker
150 gram chokolade
150 gram smør
125 gram mel
3 æg
4 æggeblommer

Fremgangsmåde
Chokolade og smør smeltes i en gryde eller i en skål over vandbad.

Imens piskes sukker, æggeblommer og de hele æg sammen til en luftigt masse. Si melet i sukker/æggeblandingen, og vend den godt ind i massen.

Når chokoladen og smørret er smeltet blandes et par spiseskefulde af æggemassen i, hvorefter chokolademassen blandes i resten af æggemassen, og blandes godt.

Massen hældes nu på fire forme, som er godt smurt, og stilles i køleskabet i mindst to timer.

Herefter bages de i 10-15 minutter ved 200 grader. Det kræver nok lige lidt øvelse for at finde den helt rigtige tid for en given ovn. Fondanterne skal bages lige netop så meget at de kan komme ud af formen uden at tage skade, men skal stadig være bløde – næsten flydende – inden i.

For at undgå fondanten sætter sig fast i formen, kan man af tre gange pensle dem med smeltet smør, og mellem hver gang sætte dem i køleskabet et par minutter. Smør dem en sidste gang, drys med kakao og tilbage i køleskabet 10 minutter.

Server gerne med god is og/eller frisk frugt.

Opskriften findes naturligvis også på food4u.dk under “Chokoladefondant“.

7 tanker om "Chokoladefondant / fondant au chocolat"

 1. Kære Christoffer

  Jeg vil gerne lave dine kager, – men du skriver ikke noget om hvor mange grader ovnen skal være??

  Mvh

  Nanna

 2. Hej Christoffer.

  Hvopr mange personer rækker `Chokoladefondanten` til?

 3. Hej Andreas

  Jeg lavede fire styks ud af denne opskrift, men det kan man jo selv styre ved at bruge forskellige størrelse forme. Dog skal man lige “øve” med en enkelt, så man ved præcist hvor længe de skal have.

  /Christoffer

 4. de blev bare super lækre og rigtige første gang!!!! jeg fik 6 styks, i muffinform.størrelse ;-) tak for opskriften

 5. Hej Christian. Har lavet din formidable chokoladefondant :-) den tog alle med storm og jeg var meget beundret takket værer min evne til at lave så fantastisk en dessert, som jo er takket være dig.
  Har lige et spørgsmål.. når man dobler opskriften forbliver bagetiden så uændret eller skal de have lidt mere?
  Mvh
  Kathe

 6. Hej Kathe,

  Godt at gæsterne syntes om desserten :)

  Hvis du bare bruger samme mængde til hver enkelt samt de samme skåle til at bage dem i, så bør der ikke være nogen forskel i bagetiden. Dog kan der være en forskel hvis du laver så mange, at der skal være to plader/riste i ovnen af gangen.

  mvh
  Christoffer

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>