Kogt kagecreme

En rigtig hurtig og nem opskrift på kogt kagecreme, der kan bruges til lidt af hvert. F.eks. ud over let kogt rabarber, friske hindbær, brombær, jordbær, til lagkagecreme osv. osv.

Kogt kagecreme

½ liter sødmælk
1 vanille stang
1 spks maizena
4-5 æggeblommer (afhængigt af størrelse)
100 g sukker

Vanille stangen flækkes og kornene skrabes ud, blandes med mælken og varmes roligt op til kogepunktet. Husk at røre jævnligt.

Sukker, maizena og æggeblommer piskes grundigt sammen.

Under stadig piskning hældes den varme mælk langsom i æggemassen. Når det hele er blandet hældes det tilbage i gryden, og bringes til kogepunktet igen. Lad det småkoge til den ønskede konsistens, mens der piske hele tiden.

Hæld cremen i en bøtte og lad den køle af i køleskabet, hvor man gerne må røre i den et par gange.

Opskriften findes naturligvis også på food4u.dk under “Kogt kagecreme“.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>