Lammekølle med flødekartofler, tzatziki og tomatsalat

Lammekøllen

      1 Lammekølle (ca. 1½ kg)
      Havsalt og friskkværnet peber
      6-8 fed hvidløg
      Tørret rosmarin

Dup køllen tør med køkkenrulle, og stik 12-16 dybe huller med en kniv. I hvert hul stoppes et halvt fed hvidløg godt ned. Gnid salt, peber og rosmarin godt ind i kødet, og hæld et par gode sjatter olivenolie over.

Læg køllen i et ovnfast fad, med lidt vand i bunden, og giv den 20 min plus 13 min pr. ½ kg ved 250 grader. Lad den hvile et kvarter i stanniol før udskæring – det giver en ca. rosa steg.

Lammekølle
Tomatsalat

      5-7 tomater
      2 kugler mozzarella
      Olivenolie

Tomaterne og osten skives, og ligges lagvis i to dybe tallerkener og lidt olivenolie hældes over.

Derudover kan man drysse lidt basilikum – tørret eller friskhakket, ud over og evt. balsamisk olie osv.

tomater.jpg
Tzatziki

      3/4 agurk
      2-3 fed hvidløg
      2-3 spsk græsk yoghurt

Agurken rives på et rivejern, og så meget væske som muligt presses ud. Herefter presses hvidløget ned i, og det hele blandes med yoghurt. Lad den gerne trække et par timer.

tzatziki.jpg
De falske flødekartofler

      6 kartofler
      1 løg
      Mornay sauce

Normalt ville jeg lave flødekartofler med mælk, fløde og ost. Men da jeg bare skulle have nogle kartofler – kulhydrater – indenbords inden søndagens løbetur blev det denne udgave.

Kartofler og løg skæres i skiver, lægges i lag og mornay saucen hældes over. Kartoflerne fik en halv time ved 250 grader sammen med lammekøllen.

kartofler.jpg

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>