Det er ved at være tid for rabarber, og der er nærmest ikke noget bedre end rabarberkompot – og så er det simpelt at lave:
- 100g vinrabarber
- ½ stang vaniliestang
- 1½ spsk sukker
- ½ dl vand
Rabarberne renses og skæres i cm store stykker. Vaniliestangen flækkes, og kernene skrabes ud. Rabarber, vand, sukker, vaniliekorn og stang kommes i en gryde, og koger ved svag varme til den ønskede konsistens.
Pas på med at komme for meget vand i, så får man nemt kogt for længe så det nærmere bliver en grød – som jeg tydeligvis gjorde :)
Kompotten kan bruges til mange ting, men min yndlings er nu “rabarbertrifli“. Jeg tror ikke det hedder trifli, for så skal der vidst også være creme i…. Anyway, du skal bruge:
- Kompotten fra før
- 8 makroner
- 2 skefulde flødeskum
- 2 glas
Først knuses to makroner i hvert glas, og en 1/4 del kompot tilsættes, hvilket gentages og til sidst flødeskummen. Det er ikke meget, men rabarberne har en så god og fyldig smag, at man ikke behøver mere.